KÖNNYŰSZERKEZETES ÉPÜLETEK, MOBILGARÁZSOK KIVITELEZÉSÉHEZ FELHASZNÁLT ANYAGOK - Könnyűszerkezetes garázsok, épületek, tárolók, csarnokok

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

.

Púrhabos szendvicspanel metszet
Púrhabos szendvicspanel tetőmetszet
Szendvicspanel metszet
Púrhabos szendvicspanel tetőmetszet
Szendvicspanel metszet
Szendvicspanel metszet
Trapézlemez
Trapézlemez
Cserepes lemez
Cserepes lemez
Trapézlemez
Trapézlemez
Púrhabos szendvicspanel metszet
Púrhabos szendvicspanel metszet
Púrhabos szendvicspanelek
Púrhabos szendvicspanel metszet
.


 
KÖNNYŰSZERKEZETES ÉPÜLETEK, MOBILGARÁZSOK KIVITELEZÉSÉHEZ FELHASZNÁLT ANYAGOK

Könnyűszerkezetes épületek, garázsok, mobilgarázsok kivitelezéséhez felhasznált anyagok

Szendvicspanel - Trapézlemez
A panelek mérete:
Az oldalpanel és tetőpanel szélessége általában 40-60-1000 mm. Az oldalfalpanelek lehetnek mikro-bordásak (jelölésük: 2/63), vagy teljesen síkfelületűek, de lehetnek horganyzott, és többrétegű festett, ill. porszórt kivitelűek is.

Statikai adatok:
A panelek méretezése az MSZ 15020, 15021, és 15028 szabványok, valamint a vonatkozó műszaki előírások figyelembevételével történik. Az oldalfalpanelek minimum 10 % lejtésű, legfeljebb 1500 mm szelemen távolságú tetőszerkezetének építhető.

 
 

Légállapot:
A panelek fűtetlen, illetve fűtött, + 16 °C feletti, állandó emberi tartózkodásra alkalmas helyiségek határolására használhatók. A panelrendszer különösebb tömítés nélkül száraz és normál légállapotú terek 1 íz=65% határolására alkalmasak.

Légáteresztési követelmény:
A szerkezet normál légzárású beépítésnél a panel légátbocsátó képessége kisebb, mint 1 m3 / m2h.

Vízzárási követelmény:
A panel teljes szárazság biztosítására alkalmas megfelelő rugalmas tömítőanyagok használatával.

Hő átbocsájtás:
A panel hő átbocsájtási tényezőjének meghatározását mindig a legkisebb keresztmetszet esetére kell megadni. Oldalfal esetén a teljes vastagság a kapcsolati pontnál azonos értékű, mivel a pozitív - negatív kiképzésnél a tömítő biztosítja a homogenitást. A tetőpaneleknél a tiszta habvastagságra kell méretezni, a magas gerincű profil hullámhegyét hő átbocsájtás szempontjából nem lehet figyelembe venni. (Pl. : 60 mm vastag panel: K = 0, 41 W/m2K; 80 mm vastag panel: K = 0, 31W/m2K; 100 mm vastag panel: K = 0, 25 W/m2K)

 
 

Tűzvédelmi követelmények:
A panelek habanyaga önkioltó típusú kemény poliuretán hab. A panelek a nehezen éghető kategóriába sorolhatók. Tűzállósági határérték: th = 0, 20 óra. Az MSZ 595/3 Építmények tűzvédelmére vonatkozó szabvány szerint, az oldalfalpanel alkalmas III-IV tűzállósági fokozatú épületek határoló szerkezetének (kétszintes épületig).A tetőpanel alkalmas III-IV tűzállósági fokozatú épületek építésére. A szabvány 2.204 pontja szerinti fém térelhatároló szerkezet alkalmazható egyszintes „A” és „B” tűzveszélyességi tevékenység célját szolgáló ipari épületekben is.

Korróziós igénybevétel:
A panelek borító lemezei mindenféle igénybevételre megfelelő megoldást kínálnak. A bevonat nélküli lemezeknél, az erősen szennyezett városi és ipari légkör kivételével - amennyiben közvetlen vegyi hatás nem éri a lemezeket - korrózióvédelemre nincs szükség.

Egyéb követelmény:
A felületi keménység, az ütésállóság, az akusztika, a fénytechnika, a higiénia, egészségvédelem és más használati követelmények a tartósság, a gyárthatóság, a szerelhetőség követelményei a vonatkozó EMISZ –314/1 előírás szerintiek.

Felhasznált anyagok:
- fegyverzetek: horganyzott, ill. több rétegben festett acéllemez, védőfóliával ellátva.
- hab: Kemipur Basf csoport Elastogran VPH 222/048;
- tömítőanyag: Siloplast massza
- kötőelemek: peremes lemezcsavar, POP húzószegecs
- takaróprofilok: a panel fegyverzettel megegyező anyagból 
 
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz